Sos porowo-rzodkiewkowy

wpis w: sosy i pasty | 1

Sos porowo-rzodkiewkowy to bardzo dobry dodatek do placków warzywnych, mięsa, tortilli czy kanapeczek. Można go więc wykorzystać na szereg sposobów. A na pewno w każdej wersji doda fajnego smaczku potrawie.

sos porowo-rzodkiewkowy

sos porowo-rzodkiewkowy

Czas przygotowania: 5 minut/y

Czas całkowity: 5 minut/y

Składniki:

  • 150g rzodkiewki,
  • 20g pora,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 170g jogurtu greckiego,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Rzodkiewki i pora rozdrobnić.
  2. Dodać majonez, jogurt i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
https://www.bardzogrubysmok.pl/sos-porowo-rzodkiewkowy/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *