Makaron z łososiem i sosem koperkowym

wpis w: makaron i ryż, ryby | 0

Szybka propozycja dla smakoszy makaronów i fanów ryb (szczególnie łososia). Makaron z łososiem i sosem koperkowym przyrządza się bardzo prosto i szybko, a smakuje obłędnie.

Makaron z łososiem i sosem koperkowym

Makaron z łososiem i sosem koperkowym

Porcje: 2

Składniki:

  • filet z łososia,
  • koperek,
  • szklanka śmietanki 12%,
  • 1 duża cebula,
  • ok 200g makaronu,
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić drobno. Zeszklić na oliwie na patelni.
  2. Filet z łososia pozbawić skóry. Przyprawić, pokroić na kawałki i dodać do cebuli. Smażyć ok 10 minut.
  3. Zalać śmietanką. Dodać drobno posiekany koperek. Wymieszać i dusić razem mieszając ok 6 minut.
  4. W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
  5. Podawać gorący makaron polany lub wymieszany z sosem z łososiem.
https://www.bardzogrubysmok.pl/makaron-z-lososiem-i-sosem-koperkowym/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *