Zupa dyniowa z jabłkiem i cynamonem

wpis w: warzywa, zupy | 0

Teraz jest idealny czas, żeby delektować się ostatnimi owocami i warzywami z tego roku tak charakterystycznymi dla jesieni. Zupa dyniowa z jabłkiem będzie strzałem w dziesiątkę dla każdej jesieniary i jesieniarza.

Zupa dyniowa z jabłkiem i cynamonem

Zupa dyniowa z jabłkiem

Składniki:

  • pół dyni hokkaido,
  • 3 marchewki,
  • 2 jabłka,
  • 1 cebula,
  • 700ml wody,
  • 1 kostka rosołowa warzywna,
  • sól, pieprz,
  • łyżeczka cynamonu,
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki,
  • olej

Przygotowanie:

  1. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Zeszklić na oleju.
  2. Dynię i jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne.
  3. Dyni,e jabłka i marchewki pokroić w kostkę.
  4. Dodać do cebuli. Dodać przyprawy i wodę.
  5. Gotować ok 25 minut.
  6. Zmiksować.
https://www.bardzogrubysmok.pl/zupa-dyniowa-z-jablkiem-i-cynamonem/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *