Gulasz wieprzowy

wpis w: dania mięsne | 0

Gulasz wieprzowy może funkcjonować jako osobne danie podane z ziemniakami i surówką, ale równie dobrze będzie smakować jako dodatek do placków ziemniaczanych.

Gulasz wieprzowy

gulasz wieprzowy

Porcje: 2

Składniki:

  • 2 plastry schabu wieprzowego,
  • 1 cebula,
  • 1/2 filiżanki wody,
  • 1/2 filiżanki śmietanki 30%,
  • sól, pieprz,
  • słodka papryka,
  • olej

Przygotowanie:

  1. Schab pokroić w kostkę. Przyprawić i odstawić na chwilę.
  2. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju na patelni.
  3. Dodać schab, podsmażyć.
  4. Wlać wodę i dusić schab przez 10-15 minut. Odparować część wody.
  5. Dodać śmietankę. Mieszać czekając aż zgęstnieje.
https://www.bardzogrubysmok.pl/gulasz-wieprzowy/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *