Jeżeli lubisz mięso i lubisz potrawy przygotowywane na parze, to schab wieprzowy gotowany na parze na pewno Ci zasmakuje. Zdrowo i pysznie!
Schab wieprzowy gotowany na parze
Składniki:
- 4 plastry schabu wieprzowego,
- 3 łyżeczki słodkiej papryki,
- 2 łyżeczki soli,
- 2 łyżeczki majeranku,
- 1 łyżeczka pieprzu,
- 1 duża cebula,
- ok 1l wody.
Przygotowanie:
- Mięso umyć.
- Słodką paprykę, sól, pieprz i majeranek wymieszać.
- Natrzeć mięso mieszanką przypraw.
- Cebulę pokroić na talarki.
- Połowę cebuli wyłożyć w garnku do gotowania na parze.
- Na cebuli rozłożyć plastry mięsa i przykryć je drugą warstwą cebuli.
- Gotować na parze ok 1h.
Dodaj komentarz