Pomarańczowa zupa krem

wpis w: warzywa, zupy | 0

Lubicie kolory na talerzu? Podoba Wam się kolor pomarańczowy i nie macie nic przeciwko nieoczywistym smakom? Pomarańczowa zupa krem Wam zasmakuje.

Pomarańczowa zupa krem

Pomarańczowa zupa krem

Składniki:

  • 4 marchewki,
  • 1/3 dynii hokkaido,
  • 1 szkl. soku pomarańczowego,
  • 500ml wody,
  • 1 kostka rosołowa warzywna,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 1/2 łyżeczki ostre papryki,
  • sól,
  • 100ml śmietanki 30%

Przygotowanie:

  1. Marchewki i dynię obrać, pokroić w kostkę.
  2. Zalać wodą, wlać sok pomarańczowy, wrzucić kostkę rosołową, przyprawić.
  3. Gotować ok 20 minut,
  4. Całość zmiksować.
  5. Dodać śmietankę. Wymieszać.
https://www.bardzogrubysmok.pl/pomaranczowa-zupa-krem/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *