Żeberka w ketchupie

wpis w: dania mięsne | 0

Żeberka w ketchupie są idealną ucztą dla podniebienia! Delikatny smak ketchupu, musztardy i miodu zasmakują całej rodzinie.

Żeberka w ketchupie

żeberka w ketchupie

Czas przygotowania: 24 godzin/y

Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina, 45 minut/y

Czas całkowity: 25 godzin/y, 45 minut/y

Porcje: 4

Składniki:

  • 4 kawałki żeberek pokrojone po 3 kości (ok 0,5kg),
  • 4 łyżki ketchupu,
  • 4 łyżki musztardy,
  • 4 łyżeczki miodu,
  • 4 ząbki czosnku,
  • oliwa,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Zeberka posolić, popieprzyć.
  2. Poddusić ok 30 minut w garnku.
  3. Ketchup, musztardę, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać ze sobą.
  4. Po wystygnięciu żeberek włożyć je do marynaty.
  5. Marynować ok 24h.
  6. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą. Włożyć żeberka.
  7. Piec 1:15h w 180st.
https://www.bardzogrubysmok.pl/zeberka-w-ketchupie/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *