Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem sprawdzi się jako pasta nakładana na kanapki, jak również jako dodatek obok kanapek. Jest pyszna i sycąca.

Pasta jajeczno-szczypiorkowa

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Składniki:

  • 6 jajek,
  • pęczek szczypiorku,
  • 1 łyżki śmietany 18%,
  • pół cebuli,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotować na twardo. Po ostudzeniu obrać i pokroić w drobną kostkę.
  2. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni.
  3. Pokrojone ugotowane jajka zmieszać z cebulą i posiekanym szczypiorkiem.
  4. Doprawić solą i pieprzem.
  5. Dodać śmietanę.
  6. Całość wymieszać
https://www.bardzogrubysmok.pl/pasta-jajeczna-ze-szczypiorkiem/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *