Mintaj w cieście cytrynowym

Mintaj w cieście cytrynowym to dobra ryba, którą polubią nawet osoby, które ogólnie nie lubią jedzenia ryb. Ciasto cytrynowe daje mu ciekawy smak.

Mintaj w cieście cytrynowym

mintaj w cieście cytrynowym

Czas przygotowania: 5 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut/y

Czas całkowity: 15 minut/y

Porcje: 2

Składniki:

  • 2 filety z mintaja,
  • 1 kopiata łyżka mąki,
  • 1 jajko,
  • sok z połowy cytryny,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Mintaja posolić i popieprzyć z obu stron.
  2. Na głębokim talerzu rozbełtać jajko, dodać mąkę i sok z cytryny oraz odrobinę soli, Wymieszać.
  3. Obtoczyć mintaja w cieście.
  4. Od razu kłaść na rozgrzany olej na patalni.
  5. Smażyć po ok 5 minut z każdej strony.
https://www.bardzogrubysmok.pl/mintaj-w-ciescie-cytrynowym/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *