Mięsna kostka rosołowa z warzyw z rosołu

wpis w: inne, warzywa, zupy | 1

Nie wiecie, co zrobić z jarzynką i skrzydełkami kurczaka, które Wam zostały z gotowania rosołu? Mięsna kostka rosołowa z warzyw z rosołu się smoczo poleca!

Mięsna kostka rosołowa z warzyw z rosołu

mięsna kostka rosołowa

Czas przygotowania: 20 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut/y

Czas całkowity: 40 minut/y

Składniki:

  • jarzynka i kurczak, które zostały z gotowania rosołu: mięso ze skrzydełek kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, cebula, por,
  • dodatkowo: 1 pomidor, sól, pieprz, pół filiżanki białego wina wytrawnego lub octu winnego, łyżka oliwy z oliwek, natka pietruszki, lubczyk, tymianek, bazylia.

Przygotowanie:

  1. Obrać mięso z kości.
  2. Warzywa pokroić.
  3. Wszystko razem zmieszać i wstępnie zmiksować.
  4. Gotować, żeby odparować wodę.
  5. Dokładnie zmiksować.
  6. Po ostygnięciu, przełożyć do foremek do lodu i włożyć do zamrażarki.
  7. Po zamarznięciu przełożyć do woreczka. Trzymać w zamrażarce.
https://www.bardzogrubysmok.pl/miesna-kostka-rosolowa-z-warzyw-z-rosolu/

  1. Fotograf

    Świetny artykuł. Jestem bardzo zadowolony, że wyszukałem to miejsce . Wielu osobom wydaje się, że posiadają rzetelną wiedzę na ten temat, ale często tak nie jest. Stąd też moje zaskoczenie. Czuję, że powinienem podziękować za Twoją pracę. Będę rekomendował to miejsce i regularnie odwiedzał, żeby zobaczyć nowe artykuły.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *