Kurczak z cebulą i majonezem

wpis w: dania mięsne, obiady | 0

Chcesz zaskoczyć gości nietypową odsłoną dania z kurczakiem? Choć jest to dość proste danie, kurczak z cebulą i majonezem będzie świetną propozycją.

filety z kurczaka z cebulą i majonezem

filety z kurczaka z cebulą i majonezem

Porcje: 4

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka,
  • sól, pieprz,
  • Vegeta (lub odpowiednik, np. Kucharek),
  • 4 plasterki cebuli,
  • majonez,
  • trochę sera żółtego startego.

Przygotowanie:

  1. Kurczaka posolić, popieprzyć i posypać Vegetą. Usmażyć.
  2. Przełożyć na blachę lub do naczynia żaroodpornego.
  3. Na każdy filet nałożyć plasterek cebuli, trochę majonezu i posypać startym serem.
  4. Piec bez przykrycia ok 5-10 minut (żeby ser się roztopił).

Smocze porady:

Zamiast tartego sera można użyć po prostu plasterków sera.

Na wierzchu można posypać słodką papryką.

https://www.bardzogrubysmok.pl/kurczak-z-cebula-i-majonezem/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *