Jabłka karmelizowane

wpis w: desery, owoce, sałatki | 0

Nietypowy pomysł na dodatek do mięsa do obiadu? Albo jako zdrowy deser? Jabłka karmelizowane będą świetnym, pysznym wyborem.

Jabłka karmelizowane

Jabłka karmelizowane

Czas przygotowania: 10 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 5 minut/y

Czas całkowity: 15 minut/y

Składniki:

  • jabłka (dowolna liczba),
  • orzechy włoskie,
  • miód,
  • odrobina masła.

Przygotowanie:

  1. Jabłka obrać. Pozbyć się gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę.
  2. Na patelni rozpuścić masło z miodem.
  3. Położyć jabłka na patelni, Polać je miodem z patelni. Posypać orzechami.
  4. Grzać na patelni aż zmiękną i przejdą smakiem miodu.
https://www.bardzogrubysmok.pl/jablka-karmelizowane/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *