Chleb w jajku

wpis w: śniadania | 0

Czy są tu miłośnicy prostych śniadań na ciepło? A może po prostu nie macie ochoty na lekko czerstwy już chleb, a nie chcecie go wyrzucać? Chleb w jajku będzie odpowiednim rozwiązaniem problemu!

Chleb w jajku

chleb w jajku

Składniki:

  • 4 kromki chleba,
  • 1 jajko,
  • pół filiżanki mleka,
  • sól, pieprz,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • odrobina masła

Przygotowanie:

  1. Rozbić jajka do głębokiego talerza i rozbełtać widelcem.
  2. Dodać mleko i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
  3. W międzyczasie rozpuścić i rozgrzać masło na patelni.
  4. Maczać kromki z obu stron przyciskając do dna talerza - mają być dobrze nasączone jajkiem.
  5. Grzać namoczone kromki z obu stron po kilka minut aż będą rumiane i lekko chrupkie.
https://www.bardzogrubysmok.pl/chleb-w-jajku/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *