Dynia to stanowczo jeden z najpyszniejszych smaków jesieni. Zupa krem dyniowo-paprykowa zrobi więc furorę na każdym stole.
Zupa krem dyniowo-paprykowa
    
                  
              
Składniki:
- cebula,
 - 2 ząbki czosnku,
 - oliwa,
 - nieduża dynia,
 - 1 papryka,
 - ok 500ml wody,
 - 2 łyżki śmietany 18%,
 - sól, pieprz,
 - pieprz cayenne,
 - tymianek.
 
Przygotowanie:
- Cebulę drobno pokroić.
 - Czosnek wycisnąć przez praskę.
 - Cebulę i czosnek poddusić na oliwie w garnku.
 - Dynię obrać. Dynię i paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka,
 - Zalać wodą. Przyprawić.
 - Gotować ok 20 minut.
 - Dodać śmietanę. Całość zmiksować.
 
															
		
Dodaj komentarz