Szaszłyki z grilla

Lato to idealna pora na grilla. Smok poleca więc szaszłyki z grilla zamiast/obok zwykłej kiełbasy czy karczku. Jest to wakacyjny hit wszystkich smoczych wyjazdów.

Szaszłyki z grilla

szaszłyki-z-grilla

Czas przygotowania: 40 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 40 minut/y

Czas całkowity: 1 godzina, 20 minut/y

Składniki:

  • 200g fileta z kurczaka,
  • 200g boczku,
  • 200g pieczarek,
  • 2 papryki,
  • marynata do kurczaka z grilla.

Przygotowanie:

  1. Mięso pokroić w kostkę o wymiarach ok 3x3x1,5cm. Marynować przez ok 30 minut.
  2. Boczek, pieczarki i paprykę pokroić na kawałki, które będzie można nadziać na patyczek szaszłykowy.
  3. Nabijać na patyczek wszystkie składniki naprzemiennie.
  4. Grillować po ok 20 minut z każdej strony.

Smocze porady:

Od razu zrobić dużo, bo są pyszne i zabraknie 😉

https://www.bardzogrubysmok.pl/szaszlyki-z-grilla/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *