Placki kalafiorowe z serem

Placki kalafiorowe z serem to pyszna wariacja na temat placków warzywnych, które zawsze idealnie sprawdzają się zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Placki kalafiorowe z serem

Placki kalafiorowe z serem

Porcje: 2

Składniki:

  • pół dużego kalafiora,
  • 2 jajka,
  • ok 100g sera gorgonzola,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 12%,
  • 5 łyżek mąki,
  • sól, pieprz,
  • tymianek, bazylia

Przygotowanie:

  1. Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w posolonej i posłodzonej wodzie.
  2. Ser zetrzeć na tarce.
  3. Ser, jajka, jogurt, mąkę i ugotowanego, rozdrobnionego kalafiora wymieszać. Przyprawić.
  4. Smażyć na patelni na oleju po kilka minut z każdej strony.
https://www.bardzogrubysmok.pl/placki-kalafiorowe-z-serem/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *