Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem to bardzo szybkie i proste danie. Wymaga połączenia dosłownie trzech składników, więc poradzi sobie z nim każdy. Oprócz swojej prostoty, wielką zaletą jest szybkość przygotowania. Jeżeli nie masz czasu nic przygotowywać, ugotowanie makaronu z tuńczykiem będzie dobrym rozwiązaniem – wystarczy tylko czas niezbędny do ugotowania makaronu. Nie trzeba więcej siedzieć w kuchni. Trzecią zaletą jest pyszny smak. Bo kto powiedział, że proste i skąpe w składniki danie nie może być smaczne?!

Makaron z tuńczykiem

makaron z tuńczykiem

Czas przygotowania: 2 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut/y

Czas całkowity: 12 minut/y

Porcje: 2

Składniki:

  • ok 200g makaronu (najlepiej świderki),
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 1 łyżka majonezu,
  • natka pietruszki.

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu,
  2. Tuńczyka wymieszać z pokrojoną drobno natką pietruszki i majonezem.
  3. Na gorący makaron nakładać tuńczyka z pietruszką.
  4. Można jeszcze dodatkowo udekorować kawałkami natki pietruszki.
https://www.bardzogrubysmok.pl/makaron-z-tunczykiem/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *