Jak ususzyć natkę pietruszki?

wpis w: inne, porady | 0

Macie za dużo zielonej pietruszki i nie wiecie, co z nią zrobić? Zastanawiacie się, jak ususzyć natkę pietruszki? Dzięki ususzeniu nie zmarnuje się i będzie jak znalazł na zimę.

  1. Zebrać ładne łodyżki pietruszki.
  2. Umyć i dobrze wysuszyć.
  3. Następnie poobrywać łodyżki.
  4. Umieścić listki pietruszki na blasze do pieczenia (lub innej płaskiej powierzchni) na papierze do pieczenia.
  5. Blachę umieścić w nasłonecznionym miejscu.
  6. Co jakiś czas przemieszać schnące listki.
  7. Trzymać pietruszkę na słońcu przez kilka dni.
  8. Pokruszyć i umieścić w szczelnym słoiczku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *