Jajecznica z maślakami

Przepyszna jajecznica z maślakami będzie idealnie pasować na śniadanie lub kolację w sezonie grzybiarskim. Palce lizać!

Jajecznica z maślakami

Jajecznica z maślakami

Czas przygotowania: 5 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut/y

Czas całkowity: 20 minut/y

Porcje: 1

Składniki:

  • świeże maślaki (oczyszczone i pokrojone),
  • pół dużej cebuli,
  • 2-3 jajka,
  • trochę masła,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozpuścić masło. Zeszklić cebulkę pokrojoną drobno.
  2. Dodać maślaki i smażyć razem z cebulą.
  3. Wbić jajka, przyprawić wedle uznania.
  4. Smażyć mieszając.
https://www.bardzogrubysmok.pl/jajecznica-z-maslakami/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *