Gofry

wpis w: desery | 0

Mimo jesieni można poczuć się jak na wakacjach. Wystaczy usmażyć gofry! Nieważne czy same, z bitą śmietaną, owocami czy z dżemem.

Gofry

gofry na słodko

Składniki:

  • 3 szklanki mąki,
  • 2 szklanki mleka,
  • 2 jajka,
  • łyżka oleju,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki cukru,
  • sól

Przygotowanie:

  1. Białka ubić.
  2. Wszystkie składniki razem dobrze wymieszać.
  3. Nakładać po 1-2 łyżce do lekko natłuszczonej gofrownicy.
  4. Każdego gofra smażyć po ok 8 minut aż się zarumienią z obu stron.
https://www.bardzogrubysmok.pl/gofry/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *