Gofry wytrawne z ciasta francuskiego

wpis w: przekąski, śniadania | 0

Gofry wytrawne z ciasta francuskiego to szybka i bardzo nieskomplikowana propozycja na przekąskę, śniadanie lub kolację na ciepło.

Gofry wytrawne z ciasta francuskiego

gofry wytrawne

Czas przygotowania: 5 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut/y

Czas całkowity: 15 minut/y

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • kilka plasterków sera żółtego lub mozarella,
  • kilka plasterków szynki lub salami,
  • sos pomidorowy

Przygotowanie:

  1. Ciasto francuskie pociąć na prostokąty o wielkości troszkę mniejszej
  2. niż formy gofrownicy.
  3. Na połowie prostokątów rozłożyć sos, szynkę i ser.
  4. Przykryć pozostałymi prostokątami z ciasta francuskiego.
  5. Dobrze pozlepiać na brzegach.
  6. Piec w gofrownicy aż będą mocno rumiane (najpewniej ok 10-15 minut w
  7. zależności od mocy gofrownicy)
https://www.bardzogrubysmok.pl/gofry-wytrawne-z-ciasta-francuskiego/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *