Burrito z mięsem mielonym i fasolą

wpis w: dania mięsne | 0

Drugie śniadanie do szkoły? Lunch do pracy? Piknik? A może kolacja ze znajomymi? W każdej z tych sytuacji burrito z mięsem mielonym i fasolą będzie jak znalazł!

Burrito z mięsem mielonym i fasolą

burrito z mięsem mielonym i fasolą

Czas przygotowania: 10 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut/y

Czas całkowity: 25 minut/y

Składniki:

  • 400g mięsa mielonego,
  • 2 cebule,
  • oliwa z oliwek,
  • puszka fasoli czerwonej,
  • garść orzechów włoskich,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • sól, pieprz,
  • 4 tortille.

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić w kosteczkę.
  2. Zeszklić na oliwie.
  3. Dołożyć mięso mielone. Posolić i popieprzyć.
  4. Smażyć razem ok 10 minut.
  5. Dodać odcedzoną fasolę z puszki.
  6. Wymieszać z drobno pokrojonymi orzechami, jogurtem i koncentratem pomidorowym.
  7. Rozłożyć farsz na 4 tortille i złożyć tak, żeby farsz nie wypływał.

Smocze porady:

Najlepiej podawać po podgrzaniu.

https://www.bardzogrubysmok.pl/burrito-z-miesem-mielonym-i-fasola/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *