Zupa krem pietruszkowa

wpis w: warzywa, zupy | 0

Zupa krem pietruszkowa to szybciutka w przygotowaniu, bardzo prosta, a mimo to pyszna zupa idealna na jesieni i w zimie, gdy mamy mniej świeżych warzyw i owoców.

Zupa krem pietruszkowa

zupa selerowa

Składniki:

  • 4 duże pietruszki,
  • 2 duże ziemniaki,
  • 20g masła,
  • 1 kostka rosołowa warzywna,
  • 500 ml wody,
  • 1 filiżanka mleka,
  • łyżeczka tymianku,
  • łyżeczka pieprzu,
  • sól

Przygotowanie:

  1. Selera i ziemniaki obrać i pokroić na kawałki.
  2. W garnku rozpuścić masło. Dodać warzywa. Chwilę podsmażyć.
  3. Zalać wodą. Dodać kostkę rosołową i przyprawy. Zagotować.
  4. Całość zmiksować.
  5. Wlać mleko i wymieszać.
https://www.bardzogrubysmok.pl/zupa-krem-pietruszkowa/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *