Makaron z grzybami

wpis w: grzyby, makaron i ryż | 0

Czy są tu jacyś grzybiarze? Brakuje Wam pomysłu, co zrobić z tymi „skarbami lasu”? A może brakuje Wam czasu na przygotowanie wykwintnych dań z grzybami? Makaron z grzybami to szybkie i proste danie.

Makaron z grzybami

Makaron z grzybami

Czas przygotowania: 5 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut/y

Czas całkowity: 20 minut/y

Porcje: 2

Składniki:

  • świeże grzyby (oczyszczone i pokrojone),
  • cebula,
  • 200g ulubionego makaronu,
  • 4 łyżki śmietany 18%,
  • trochę masła,
  • sól, pieprz,
  • natka pietruszki (opcjonalnie),
  • odrobina żółtego sera

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na maśle.
  2. Dodać grzyby i smażyć całość.
  3. Przyprawić i dodać śmietanę. Trzymać na kuchence, mieszając, aż do zgęstnienia sosu.
  4. W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. Podawać gorący makaron z nałożonym sosem grzybowym.
  6. Na wierzch zetrzeć trochę sera żółtego.
https://www.bardzogrubysmok.pl/makaron-z-grzybami/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *