Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowym

wpis w: dania mięsne | 0

Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowym to propozycja dla osób, które lubią szybkie i proste obiady, ale od czasu do czasu lubią coś urozmaicić.

Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowym

kurczak z pieczarkami w sosie serowym

Porcje: 2

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka,
  • 1 mała cebula.
  • 6 pieczarek,
  • ok 3/4 filiżanki śmietanki 30%,
  • garść zielonej pietruszki,
  • sól, pieprz,
  • olej

Przygotowanie:

  1. Filety z kurczaka umyć. Posolić i popieprzyć.
  2. W międzyczasie rozgrzać na patelni olej. Podsmażyć filety po kilka minut z obu stron. Odłożyć
  3. Pieczarki dokładnie umyć i pokroić na plasterki.
  4. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  5. Rzucić cebulę na patelnię. Poczekać aż się zeszkli.
  6. Dodać pieczarki.
  7. Do pieczarek z cebulą dołożyć kurczaka oraz zieloną pietruszkę. Smażyć razem.
  8. Dolać śmietankę i poczekać aż zgęstnieje.
https://www.bardzogrubysmok.pl/kurczak-z-pieczarkami-w-sosie-smietanowym/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *