Kurczak w cieście francuskim

wpis w: dania mięsne | 0

Kurczak w cieście francuskim to bardzo ładne i smaczne danie idealne zarówno na zwykły obiad, jak i dla gości.

Kurczak w cieście francuskim

kurczak w cieście francuskim

Składniki:

  • 4 polędwiczki z kurczaka,
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • suszone pomidory,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • sól, pieprz,
  • słodka papryka, czosnek

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki z kurczaka posolić, popieprzyć, doprawić słodką papryką i czosnkiem,
  2. Ciasto francuskie przeciąć na pół. Oba kawałki ponacinać po bokach jak na zdjęciu.
  3. Środek ciasta francuskiego posmarować koncentratem pomidorowym.
  4. Położyć po 2 polędwiczki z kurczaka i suszone pomidory.
  5. Pozakładać paski ciasta francuskiego naprzemiennie tak, żeby zamknąć kurczaka w środku.
  6. Piec 40 minut w 180 stopniach.
https://www.bardzogrubysmok.pl/kurczak-w-ciescie-francuskim/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *