Gruszki karmelizowane

wpis w: desery, owoce, sałatki | 0

Gruszki karmelizowane sprawdzą się zarówno jako dodatek do mięs do obiadu, jak również jako deser. Bardzo proste i szybkie, a efekt jest przepyszny.

Gruszki karmelizowane

Gruszki karmelizowane

Czas przygotowania: 10 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 5 minut/y

Czas całkowity: 15 minut/y

Składniki:

  • gruszki (dowolna liczba),
  • miód,
  • odrobina masła.

Przygotowanie:

  1. Gruszki obrać. Przekroić na polówki, Pozbyć się gniazd nasiennych.
  2. Na patelni rozpuścić masło z miodem.
  3. Położyć gruszki na patelni, Polać je miodem z patelni.
  4. Grzać na patelni aż zmiękną i przejdą smakiem miodu.
https://www.bardzogrubysmok.pl/gruszki-karmelizowane/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *