Placki marchewkowo-dyniowe

Placki marchewkowo-dyniowe to absolutny hit na jesień. To jesienne smaki w pięknym pomarańczowym kolorze.

Placki marchewkowo-dyniowe

Placki marchewkowo-dyniowe

Czas przygotowania: 20 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina

Czas całkowity: 1 godzina, 20 minut/y

Porcje: 4

Składniki:

  • 2 marchewki,
  • pół dynii,
  • 2 jajka,
  • pół szklanki mąki (ok 100g),
  • olej,
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • łyżeczka pieprzu cayenne,
  • łyżeczka tymianku.

Przygotowanie:

  1. Marchewki i dynię obrać, usunąć gniazdo nasienne z dyni.
  2. Zmiksować mikserem lub zetrzeć na tarce.
  3. Dodać mąkę, odrobinę oleju, jajka i przyprawy. Dobrze wymieszać.
  4. Smażyć na rozgrzanej patelni na oleju z obu stron aż do przyrumienienia.
https://www.bardzogrubysmok.pl/placki-marchewkowo-dyniowe/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *