Fasolka po bretońsku z parówkami

Fasolka po bretońsku z parówkami to bardzo łatwa i szybka potrawa, która nada się na obiad, jak również na imprezę. Jest bardzo sycąca i wygodna do podawania. Na imprezie każdy gość może dostać porcję tak dużą, jak sobie zażyczy, a i nie będzie problemu z „wyliczonymi” dokładkami.

Fasolka po bretońsku z parówkami

fasolka po bretońsku z parówkami

Czas przygotowania: 5 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 40 minut/y

Czas całkowity: 45 minut/y

Składniki:

  • 5 parówek,
  • 1 cebula,
  • 2 puszki fasolki białej,
  • puszka pomidorów,
  • 0,5 szklanki wody,
  • majeranek, sól, pieprz, kminek.

Przygotowanie:

  1. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie.
  2. Dodać pokrojoną na plasterki parówkę i delikatnie podsmażyć.
  3. Dolać wodę, odcedzoną fasolkę i pomidory z puszki.
  4. Doprawić i gotować ok 30 minut.
https://www.bardzogrubysmok.pl/fasolka-po-bretonsku-z-parowkami/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *