Cammembert z patelni

wpis w: dania bezmięsne | 0

Najprostsza i przepyszna opcja obiadowa lub na ciepłą kolację. Cammembert z patelni zrobicie wyjątkowo szybko, a smakuje znakomicie!

Cammembert z patelni

cammembert z patelni

Składniki:

  • serek cammembert,
  • jajko,
  • trochę bułki tartej,
  • żurawina (w słoiczku)
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Jajko rozbełtać w głębokim talerzu. Obtoczyć w nim serek cammembert.
  2. Do drugiego głębokiego talerza nasypać bułkę tartą i obtoczyć w niej serek.
  3. Smażyć serek na patelni na rozgrzanym oleju po ok 3-4 minuty z każdej strony do zezłocenia się panierki.
  4. Podawać gorący serek z żurawiną.
https://www.bardzogrubysmok.pl/cammembert-z-patelni/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *