Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami

wpis w: dania mięsne | 0

Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami wręcz rozpływa się w ustach! Smakuje tak dobrze, że od razu lepiej przygotować więcej!

Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami

polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami

Czas przygotowania: 20 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 30 minut/y

Czas całkowity: 50 minut/y

Składniki:

  • polędwica wieprzowa ok 0,6 kg,
  • ok 400g pieczarek,
  • sól, pieprz,
  • słodka papryka

Przygotowanie:

  1. Pieczarki umyć i pokroić na małe plasterki. Podusić na patelni.
  2. Polędwiczkę rozkroić wzdłuż dłuższej osi uważając, żeby jej nie przeciąć całkiem.
  3. Pobić tłuczkiem do mięsa.
  4. Posolić i popieprzyć z obu stron.
  5. Od wewnętrznej strony posypać słodką papryką.
  6. Nałożyć pieczarki.
  7. Całość zawinąć. Można spiąć wykałaczkami lub szpilkami do mięsa.
  8. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub formy. Podlać wodą, aby mięso nie zrobiło się suche.
  9. Piec ok 30 minut w 190 st.
https://www.bardzogrubysmok.pl/poledwiczka-wieprzowa-faszerowana-pieczarkami/

Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi lub postaw kawę!

Buy Coffee

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *