Mini serniczki dyniowe to pyszna słodka przekąska konieczna do przygotowania w sezonie dyniowym. Smacznego!
Mini serniczki dyniowe
Składniki:
- 500g twarogu,
- 1/4 dyni,
- 2 łyżki mąki,
- 2 łyżki miodu,
- 3 jajka,
- 200 g jogurtu naturalnego,
- orzechy włoskie do dekoracji
Przygotowanie:
- Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić na małe kostki.
- Zmiksować dynię.
- Dodać ser i zmiksować z dynią, żeby uzyskać w miarę jednolitą masę.
- Dodać jajka, jogurt, mąkę i miód.
- Całość razem wymieszać.
- Masę rozlać do foremek na muffinki lub babeczki.
- Udekorować każdą z foremek połówką orzecha.
- Piec ok 25-30 min w 180 st.
Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi lub postaw kawę!
Dodaj komentarz