Jeżeli tylko lubicie i macie maliny, macie czas na lepienie, to koniecznie zróbcie pierogi z malinami i mascarpone. Pyszne!
Pierogi z malinami i mascarpone
    
                  
              
Składniki:
- 2 szklanki mąki,
 - 3/4 szklanki wody,
 - łyżeczka soli,,
 - maliny,
 - serek mascarpone
 
Przygotowanie:
- Z mąki, wody i soli wyrobić ciasto. Wyrabiać kilka minut na stolnicy.
 - Ciasto rozwałkowywać na ok 2mm. Wycinać szklanką kółka.
 - Nakładać po 1-2 maliny i łyżeczkę mascarpone na pieroga.
 - Zlepiać brzegi kółek ciasta dobrze. Jeżeli się nie lepi, posmarować delikatnie wodą.
 - Wrzucić do gotującej się wody.
 - Gotować ok 3 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
 - Podawać polane masełkiem.
 


															
		
Dodaj komentarz