Zupa wiosenna z cukinii i kapusty

wpis w: warzywa, zupy | 0

Zupa wiosenna z cukinii i kapusty to powiew wiosny i mega dawka witamin. Smok gorąco poleca! Smacznego!

Zupa wiosenna z cukinii i kapusty

zupa wiosenna

Czas przygotowania: 10 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut/y

Czas całkowity: 35 minut/y

Składniki:

  • 1,5 małej cukinii,
  • kawałek korzenia selera (ok 100g),
  • nieduży por (ok 150g),
  • ok 1/4 białej kapusty (ok 250g),
  • 50g masła,
  • 2 kostki rosołowe warzywne,
  • 1l wody
  • natka pietruszki, koperek,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Cukinię, selera i por obrać. Pokroić drobno (najlepiej w malakserze).
  2. Warzywa zalać. Dodać masło, kostki rosołowe. Przyprawić. Dobrze wymieszać.
  3. Dodać kapustę poszatkowaną drobno.
  4. Gotować ok 25 minut.
https://www.bardzogrubysmok.pl/zupa-wiosenna-z-cukinii-i-kapusty/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *