Udziec z indyka na dziko z kurkami

Udziec z indyka na dziko z kurkami to świetna propozycja dla osób chcących odkryć odrobinę lasu i dzikości na talerzu.

Udziec z indyka w kurkach

Udziec z indyka w kurkach

Czas przygotowania: 10 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 40 minut/y

Czas całkowity: 50 minut/y

Porcje: 4

Składniki:

  • 0,5kg udźca z indyka,
  • 1 cebula,
  • 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego,
  • sól, pieprz,
  • trochę wody,
  • 0,5 słoika kurek marynowanych,
  • śmietana 18%

Przygotowanie:

  1. Udźca pokroić w kostkę.
  2. Cebulę pokroić w piórka.
  3. Dusić podlane wodą wraz z przyprawami.
  4. Odcedzić kurki.
  5. Dodać kurki i razem poddusić.
  6. Dodać śmietanę. Dusić.
https://www.bardzogrubysmok.pl/udziec-z-indyka-w-kurkach/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *