Makaron z łososiem i koperkiem

wpis w: makaron i ryż, ryby | 0

Makaron z łososiem i koperkiem będzie pyszną opcją obiadu lub ciepłej kolacji z rybą i makaronem.

Makaron z łososiem i koperkiem

makaron z łososiem i koperkiem

Składniki:

  • 200g makaronu,
  • 1 duży filet łososia lub pstrąga łososiowego,
  • pół pęczku koperku,
  • 1 cebula,
  • 1/2 szklanki śmietanki 30%,
  • odrobina cytryny,
  • oliwa,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Łososia oddzielić od skóry, usunąć ości.
  2. Podzielić łososia na kawałeczki (widelcem lub pokroić w kostkę).
  3. Pokroić cebulę w kosteczkę.
  4. Zeszklić cebulę na oliwie na patelni.
  5. Dodać kawałeczki łososia. Przyprawić i podsmażyć razem.
  6. W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z informacją na opakowaniu.
  7. Do łososia dodać koperek i kilka kropli cytryny.
  8. Wlać śmietanę. Redukować sos.
  9. Podawać makaron polany gorącym sosem.
https://www.bardzogrubysmok.pl/makaron-z-lososiem-i-koperkiem/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *