Zdrowe i bardzo pożywne, sycące śniadanie? To tylko batoniki owsiano-bananowe! Dają energię na cały dzień i wspomagają pracę jelit.
Batoniki owsiano-bananowe
Składniki:
- 2 dojrzałe banany,
- 2 szklanki owsianki zwykłej,
- 1 szklanka mleka,
- 2 łyżki skyru,
- 2 łyżki dżemu lub konfitury owocowej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- sól
Przygotowanie:
- Banany obrać i rozgnieść widelcem.
- Dodać do nich resztę składników i wymieszać dokładnie.
- Powstałą masę włożyć do naczynia żaroodpornego lub foremki (ok 25x15cm).
- Piec 40 minut w 180 stopniach.
- Po upieczeniu i przestygnięciu pokroić na mniejsze batony.

Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi lub postaw kawę!
Dodaj komentarz