Kulki dyniowo-mięsne

wpis w: dania mięsne, warzywa | 0

Jeśli lubicie dynię, to co powiecie na kulki dyniowo-mięsne? Nietypowe połączenie dyni i mięsa mielonego nada się na obiad lub jako przekąska dla gości.

Kulki dyniowo-mięsne

kulki dyniowo-mięsne

Składniki:

  • 500g dyni hokkaido,
  • 400g mięsa mielonego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 małe cebule,
  • 3 jajka,
  • rozmaryn, sól, pieprz,
  • bułka tarta

Przygotowanie:

  1. Dynię, czosnek i cebulę obrać i zmielić.
  2. Dodać przyprawy, jajka, mięso mielone i szklankę bułki tartej.
  3. Dobrze wymieszać.
  4. Formować niewielkie kulki i obtaczać je w bułce tartej.
  5. Ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia.
  6. Piec ok 25 minut w 180 st.

Smocze porady:

Podawać z sosem paprykowym lub czosnkowym.

https://www.bardzogrubysmok.pl/kulki-dyniowo-miesne/

Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi lub postaw kawę!

Buy Coffee

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *