Zupa krem fasolowa

wpis w: zupy | 0

Potrzebujesz zrobić zupę, ale nie masz w domu żadnej jarzyny ani mrożonki? Zupa krem fasolowa rozwiąże ten problem – wystarczą tylko puszki fasoli i dodatki.

Zupa krem fasolowa

zupa krem fasolowa

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli,
  • 2 cebule,
  • 3 ząbki czosnku,
  • odrobina oliwy,
  • ok 500g wody,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Cebule pokroić w kostkę.
  2. Czosnek przecisnąć przez praskę.
  3. Cebule i czosnek zeszklić na oliwie.
  4. Dodać fasolę, zalać wodą. Doprawić.
  5. Gotować ok 20 minut.
  6. Zmiksować całość.
https://www.bardzogrubysmok.pl/zupa-krem-fasolowa-2/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *