Zupa dyniowo-pomarańczowa

wpis w: zupy | 0

Zupa dyniowo-pomarańczowa rozgrzeje w chłodne jesienne popołudnia, a jej kolor idealnie wpisze się w otaczającą nas aurę pomarańczowych liści na drzewach!

Zupa dyniowo-pomarańczowa

zupa dyniowo-pomarańczowa

Składniki:

  • 1/2 dyni hokkaido,
  • 2 pomarańcze,
  • ok 400 g wody,
  • 1 cm korzenia imbiru,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • 1 kostka rosołowa warzywna,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Dynię, imbir i pomarańcze obrać ze skóry. Usunąć pestki dyni.
  2. Dynię pokroić w kostkę. Pomarańczę podzielić na poszczególne kawałki. Imbir posiekać.
  3. Całość zalać wodą, dodać kostkę rosołową i przyprawy.
  4. Gotować ok 20 minut.
  5. Całość zmiksować.
https://www.bardzogrubysmok.pl/zupa-dyniowo-pomaranczowa/

Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi lub postaw kawę!

Buy Coffee

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *