Zupa dyniowo-pomarańczowa rozgrzeje w chłodne jesienne popołudnia, a jej kolor idealnie wpisze się w otaczającą nas aurę pomarańczowych liści na drzewach!
Zupa dyniowo-pomarańczowa
Składniki:
- 1/2 dyni hokkaido,
- 2 pomarańcze,
- ok 400 g wody,
- 1 cm korzenia imbiru,
- łyżeczka papryki słodkiej,
- 1 kostka rosołowa warzywna,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Dynię, imbir i pomarańcze obrać ze skóry. Usunąć pestki dyni.
- Dynię pokroić w kostkę. Pomarańczę podzielić na poszczególne kawałki. Imbir posiekać.
- Całość zalać wodą, dodać kostkę rosołową i przyprawy.
- Gotować ok 20 minut.
- Całość zmiksować.
Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi lub postaw kawę!

Dodaj komentarz