Wiosenna zupa cukiniowa z koperkiem

wpis w: warzywa, zupy | 0

Wiosenna zupa cukiniowa to idealna propozycja na tę porę roku. Podana z serem fetą smakuje obłędnie!

Wiosenna zupa cukiniowa z koperkiem

wiosenna zupa cukiniowa

Składniki:

  • 1,5-2 małe cukinie,
  • 2 ziemniaki,
  • 2 cebule,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 kostki rosołowe warzywna,
  • 1l wody,
  • 250 ml śmietanki 30%,
  • 1 mały pęczek koperku,
  • ser feta,
  • kurkuma,
  • sól, pieprz,
  • oliwa

Przygotowanie:

  1. Warzywa obrać i pokroić w kosteczkę.
  2. W garnku na oliwie zeszklić cebulę.
  3. Dodać ziemniaki i smażyć przez chwilę.
  4. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszać i smażyć przez chwilę.
  5. Przyprawić, wrzucić kostki rosołowe, dolać wody. Zagotować.
  6. Dodać cukinię, wymieszać. Gotować razem ok 10 minut.
  7. Wlać śmietankę i dodać posiekany koperek.
  8. Podawać z kosteczkami sera feta.
https://www.bardzogrubysmok.pl/wiosenna-zupa-cukiniowa-z-koperkiem/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *