Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami wręcz rozpływa się w ustach! Smakuje tak dobrze, że od razu lepiej przygotować więcej!
Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami
Składniki:
- polędwica wieprzowa ok 0,6 kg,
- ok 400g pieczarek,
- sól, pieprz,
- słodka papryka
Przygotowanie:
- Pieczarki umyć i pokroić na małe plasterki. Podusić na patelni.
- Polędwiczkę rozkroić wzdłuż dłuższej osi uważając, żeby jej nie przeciąć całkiem.
- Pobić tłuczkiem do mięsa.
- Posolić i popieprzyć z obu stron.
- Od wewnętrznej strony posypać słodką papryką.
- Nałożyć pieczarki.
- Całość zawinąć. Można spiąć wykałaczkami lub szpilkami do mięsa.
- Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub formy. Podlać wodą, aby mięso nie zrobiło się suche.
- Piec ok 30 minut w 190 st.







Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi lub postaw kawę!
Dodaj komentarz