Kurczak w wiśniach

wpis w: dania mięsne, owoce | 0

Jesteście gotowi na odważne, nietypowe połączenia smakowe? Takie jak połączenie mięsa z owocami? W takim razie na Waszych stołach musi zagościć kurczak w wiśniach!

Kurczak w wiśniach

Kurczak w wiśniach

Porcje: 2

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka,
  • łyżka miodu,
  • łyżka masła,
  • wydrylowane wiśnie,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Filety z kurczaka umyć, posolić i popieprzyć. Zostawić na chwilę.
  2. Na patelni rozgrzać masło z miodem.
  3. Wrzucić na patelnię wiśnie i razem poddusić.
  4. Zdjąć wiśnie z patelni, a na ich miejsce (do słodkiego sosu wiśniowego) położyć kurczaka.
  5. Kurczaka smażyć po ok 8 minut z każdej strony.
  6. Na ostatnie 3 minuty ponownie wrzucić wiśnie na patelnię i smażyć wszystko razem.
https://www.bardzogrubysmok.pl/kurczak-w-wisniach/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *