Pierogi z pieczarkami i suszonymi pomidorami

wpis w: dania mączne | 0

Pierogi z pieczarkami i suszonymi pomidorami zrobią furorę na Waszym stole! Od razu ulepcie ich więcej!

Pierogi z pieczarkami i suszonymi pomidorami

pierogi z pieczarkami i suszonymi pomidorami

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
  • ¾ szklanki wody,
  • sól,
  • ok 200g pieczarek,
  • ok 80g suszonych pomidorów pokrojonych w paski,
  • 2 garści posiekanych orzechów włoskich,
  • 4 garści sera mozarella w wiórkach,
  • 1 cebula,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Mąkę i szczyptę soli wymieszać z wodą. Wyrobić ciasto.
  2. Pieczarki umyć, pokroić na plasterki i dusić na patelni.
  3. Cebulkę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni,
  4. Po ostygnięciu pieczarki, cebulkę, suszone pomidory, orzechy i ser mozarella wymieszać. Przyprawić.
  5. Ciasto wałkować cienko. Wykrawać koła lub kwadraty pożądanej wielkości.
  6. Farsz nakładać łyżeczką aby było go sporo w każdym pierogu, ale żeby nie wypłynął.
  7. Zlepić brzegi pieroga dokładnie. W razie konieczności zwilżyć brzeg delikatnie wodą.
  8. Pierogi gotować w osolonej wodzie ok 4 minuty po ich wypłynięciu na powierzchnię.
https://www.bardzogrubysmok.pl/pierogi-z-pieczarkami-i-suszonymi-pomidorami/

Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi lub postaw kawę!

Buy Coffee

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *