Jeśli lubicie dynię, to co powiecie na kulki dyniowo-mięsne? Nietypowe połączenie dyni i mięsa mielonego nada się na obiad lub jako przekąska dla gości.
Kulki dyniowo-mięsne
Składniki:
- 500g dyni hokkaido,
- 400g mięsa mielonego,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 małe cebule,
- 3 jajka,
- rozmaryn, sól, pieprz,
- bułka tarta
Przygotowanie:
- Dynię, czosnek i cebulę obrać i zmielić.
- Dodać przyprawy, jajka, mięso mielone i szklankę bułki tartej.
- Dobrze wymieszać.
- Formować niewielkie kulki i obtaczać je w bułce tartej.
- Ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia.
- Piec ok 25 minut w 180 st.
Smocze porady:
Podawać z sosem paprykowym lub czosnkowym.


Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi lub postaw kawę!
Dodaj komentarz